Приватна особа
Стан: Вживане
OLX Доставка
Опис
Продам нітратомітр. Працює від трьох батареєк типу АА. Корисний для тих, хто дбає про своє здоров'я.
Нітрати – солі азотної кислоти, наприклад, NaNO3, KNO3, NH4 NO3, Mg(NO3)2. Вони у різних дозах зустрічаються в організмі людини. Однак, при споживанні в підвищених кількостях нітрати в травному тракті частково відновлюються до нітритів (більш токсичних сполук), а останні при надходженні в кров можуть спричинити метгемоглобінемію. Крім того, з нітритів у присутності амінів можуть утворитися N-нітрозаміни, які мають канцерогенну активність (сприяють утворенню ракових пухлин). При прийомі високих доз нітратів з питною водою або продуктами через 4-6 годин з'являються нудота, задишка, посиніння шкірних покривів та слизових оболонок, пронос. Супроводжується все це загальною слабкістю, запамороченням, болями в потиличній ділянці, серцебиттям.
Допустима добова доза нітратів для дорослої людини становить 325 мг (або 0,324 г) на добу.
Максимальне накопичення нітратів відбувається у період зростання плодів (перед початком збирання врожаю). Тому недозрілі овочі (кабачки, баклажани) і картопля, а також овочі раннього дозрівання можуть містити нітратів більше, ніж досягли нормальної зрілості. У рослинах нітрати розподілені нерівномірно. У капусті, нітрати найбільше накопичуються в качан, в огірках і редис - в поверхневих шарах, в моркві - в центрі. У середньому при миття та зачистці овочів та картоплі втрачається 10–15% нітратів. Ще більше – при тепловій кулінарній обробці, особливо при варінні, коли губиться від 40% (буряк) до 70% (капуста, морква) або 80% (картопля) нітратів.Оскільки нітрати хімічно є досить активними сполуками, то при зберіганні овочів їх вміст зменшується за кілька місяців на 30–50%. Послабити концентрацію нітратів також можна шляхом вимочування продукту або розведення його у великому обсязі продуктів, що не містять нітратів.
Щоб увімкнути тестер, поверніть регулятор калібрування приладу вгору до клацання. Щоб вимкнути, поверніть регулятор до клацання у зворотний бік.
Для перевірки заряду елементів живлення натисніть кнопку калібрування 5 і не відпускайте її. Обертаючи регулятор 3 вгору до упору. Стрілка на індикаторі повинна бути в крайньому правому положенні (біля значка «батарейка») або у правій половині червоної зони. Якщо стрілка не увійшла до сектора, замініть елементи живлення на нові.
Вимірювання
Наприклад, Вам потрібно провести тест білокачанної капусти. Для цього очистіть качан від пошкодженого листя.
- Увімкніть прилад.
- Відпустіть кнопку – стрілка повинна відхилитися до початку шкали в район позначки "О".
- Зніміть захисний ковпачок. Введіть металевий щуп у качан капусти тримаючи корпус нітратоміра вертикально.Подивіться, куди відхилилася стрілка.
- Тепер зробіть аналогічний тест не вимикаючи нітратоміра в товщу листя качана збоку, встромивши щуп у напрямку до центру качана. Порівняйте результати.
Інтерпретація результатів виміру
Зелений зони. Якщо стрілка при знаходженні щупа в товщі продукту знаходиться в зеленій зоні - вміст нітратів незначний і далеко від граничної концентрації.
Жовта зона. Якщо стрілка при знаходженні щупа в товщі продукту знаходиться в жовтій зоні - вміст нітратів залежить далеко від типу продукту і користувач повинен порівняти результати з таблицею.
приклад. Якщо ви вимірювали кабачок (його структурою можна віднести до групи «Кабачок, баклажан, болг. перець») і отримали значення в жовтій зоні рівне 500 (мг/кг), то порівнявши з результатом таблиці 1 (кабачок = 400 мг/кг) побачимо, що вміст нітратів практично дорівнює граничній концентрації. Отже, продукт можна використовувати, особливо почистивши і провівши температурну обробку, яка знизить вміст нітратів ще на 20-25%.
Оранжева зона. Якщо стрілка при знаходженні щупа в товщі продукту знаходиться в «помаранчевій зоні» - вміст нітратів залежить далеко від типу продукту і користувач має порівняти результати з таблицею 1. Якщо стрілка стоїть з початку (ліворуч) помаранчевої зони - то ми рекомендуємо Вам провести ретельне миття та варіння даних овочі
Нітрати – солі азотної кислоти, наприклад, NaNO3, KNO3, NH4 NO3, Mg(NO3)2. Вони у різних дозах зустрічаються в організмі людини. Однак, при споживанні в підвищених кількостях нітрати в травному тракті частково відновлюються до нітритів (більш токсичних сполук), а останні при надходженні в кров можуть спричинити метгемоглобінемію. Крім того, з нітритів у присутності амінів можуть утворитися N-нітрозаміни, які мають канцерогенну активність (сприяють утворенню ракових пухлин). При прийомі високих доз нітратів з питною водою або продуктами через 4-6 годин з'являються нудота, задишка, посиніння шкірних покривів та слизових оболонок, пронос. Супроводжується все це загальною слабкістю, запамороченням, болями в потиличній ділянці, серцебиттям.
Допустима добова доза нітратів для дорослої людини становить 325 мг (або 0,324 г) на добу.
Максимальне накопичення нітратів відбувається у період зростання плодів (перед початком збирання врожаю). Тому недозрілі овочі (кабачки, баклажани) і картопля, а також овочі раннього дозрівання можуть містити нітратів більше, ніж досягли нормальної зрілості. У рослинах нітрати розподілені нерівномірно. У капусті, нітрати найбільше накопичуються в качан, в огірках і редис - в поверхневих шарах, в моркві - в центрі. У середньому при миття та зачистці овочів та картоплі втрачається 10–15% нітратів. Ще більше – при тепловій кулінарній обробці, особливо при варінні, коли губиться від 40% (буряк) до 70% (капуста, морква) або 80% (картопля) нітратів.Оскільки нітрати хімічно є досить активними сполуками, то при зберіганні овочів їх вміст зменшується за кілька місяців на 30–50%. Послабити концентрацію нітратів також можна шляхом вимочування продукту або розведення його у великому обсязі продуктів, що не містять нітратів.
Щоб увімкнути тестер, поверніть регулятор калібрування приладу вгору до клацання. Щоб вимкнути, поверніть регулятор до клацання у зворотний бік.
Для перевірки заряду елементів живлення натисніть кнопку калібрування 5 і не відпускайте її. Обертаючи регулятор 3 вгору до упору. Стрілка на індикаторі повинна бути в крайньому правому положенні (біля значка «батарейка») або у правій половині червоної зони. Якщо стрілка не увійшла до сектора, замініть елементи живлення на нові.
Вимірювання
Наприклад, Вам потрібно провести тест білокачанної капусти. Для цього очистіть качан від пошкодженого листя.
- Увімкніть прилад.
- Відпустіть кнопку – стрілка повинна відхилитися до початку шкали в район позначки "О".
- Зніміть захисний ковпачок. Введіть металевий щуп у качан капусти тримаючи корпус нітратоміра вертикально.Подивіться, куди відхилилася стрілка.
- Тепер зробіть аналогічний тест не вимикаючи нітратоміра в товщу листя качана збоку, встромивши щуп у напрямку до центру качана. Порівняйте результати.
Інтерпретація результатів виміру
Зелений зони. Якщо стрілка при знаходженні щупа в товщі продукту знаходиться в зеленій зоні - вміст нітратів незначний і далеко від граничної концентрації.
Жовта зона. Якщо стрілка при знаходженні щупа в товщі продукту знаходиться в жовтій зоні - вміст нітратів залежить далеко від типу продукту і користувач повинен порівняти результати з таблицею.
приклад. Якщо ви вимірювали кабачок (його структурою можна віднести до групи «Кабачок, баклажан, болг. перець») і отримали значення в жовтій зоні рівне 500 (мг/кг), то порівнявши з результатом таблиці 1 (кабачок = 400 мг/кг) побачимо, що вміст нітратів практично дорівнює граничній концентрації. Отже, продукт можна використовувати, особливо почистивши і провівши температурну обробку, яка знизить вміст нітратів ще на 20-25%.
Оранжева зона. Якщо стрілка при знаходженні щупа в товщі продукту знаходиться в «помаранчевій зоні» - вміст нітратів залежить далеко від типу продукту і користувач має порівняти результати з таблицею 1. Якщо стрілка стоїть з початку (ліворуч) помаранчевої зони - то ми рекомендуємо Вам провести ретельне миття та варіння даних овочі
ID: 786246225
Зв’язатися з продавцем
xxx xxx xxx
Опубліковано 18 травня 2024 р.
Нітратомір Vitatest vd-2007
1 200 грн.
Місцезнаходження