Повідомлення
  • Укр
  • Рус
Додати оголошення
  1. Головна
  2. Дім і сад
  3. Продукти харчування / напої
  4. Продукти харчування / напої - Київська область
  5. Продукти харчування / напої - Київ
  6. Продукти харчування / напої - Оболонський
Чай зелений Дунтін Білочунь Lepinlecha 125 г
Чай зелений Дунтін Білочунь Lepinlecha 125 г
Чай зелений Дунтін Білочунь Lepinlecha 125 г
Чай зелений Дунтін Білочунь Lepinlecha 125 г
Чай зелений Дунтін Білочунь Lepinlecha 125 г
Чай зелений Дунтін Білочунь Lepinlecha 125 г
РекламуватиПідняти
  • Бізнес

  • OLX Доставка

Опис

Китайський зелений чай Дунтін Білочунь (Смарагдові спіралі весни) Lepinlecha 125 грам
Зелений чай Дунтін Білочунь — чудовий зелений китайський чай з одним з найбільш поетичних назв «Смарагдові спіралі весни». Простий чай таку назву отримати не може, тільки напій, що має значну історію та визначні смакові характеристики, гідний бути названим самим Кансі, великим імператором династії Цин, як свідчать деякі непідтверджені дані. Одна з них свідчить, що до того як стати Смарагдовими спіралями, цей чай, звичайно, виготовлявся в Дундіні вже багато-багато років, мав менш поетичне, але не менш яскраве найменування Ся Ша Жень Сян, що можна перевести як «убивчо ароматний». Ця селянська назва відображає вражаючі властивості якісного Білочуня, насамперед його приголомшливий аромат, який дуже важко порівняти з чимось іншим. І Кансі, подорожуючи по басейну річки Янцзи, спробував чай, захопився дивовижним ароматом і чудовим смаком, але вважав назву вульгарною і особисто перейменував його в Білочунь — «Смарагдові» — за дивним кольором настою і зеленоватому відливу сухої заварки, «спіралі» — так як чай має характерну скручену форму, «весна» — так як він виготовляється переважно навесні.

Збір чайного листя і технологія виробництва китайського зеленого чаю Дунтін Білочунь
Збирають цей сорт зеленого чаю на сході Китаю в провінції під назвою Цзянсу. Плантації чаю розташовані далеко в горах Дунтіншань. Саме із-за гір, в яких розташовані плантації цього чаю, виникла приставка Дунтін, її за правилами зазвичай ставлять перед словом Білочунь. Завдяки рівному клімату, плідного, злегка кислого грунту чайні дерева вбирають в себе аромати цієї чудової місцевості. При цьому найголовнішою фішкою, яка відрізняє Білочунь з Дунтіна від всіх інших «смарагдових спіралей» це тонкий фруктовий аромат, який з'являється завдяки великій кількості фруктових дерев на чайних плантаціях. Збір чайного листя припадає саме на період цвітіння тих самих плодових дерев. Важливий момент — час збору листя. Очевидно, що чим раніше чай був зібраний, тим більше в ньому перших весняних бруньок, які найбільш багаті вітамінами і амінокислотами і які надають аромату чаю ту саме витонченість і елегантність. Білочунь відомий як «чай одного дня», тобто його виробництво, починаючи від збору і закінчуючи фінішним сушінням повинно бути закінчено протягом приблизно 12 годин. Рано вранці починається збір врожаю, в обід його трохи підв'ялюють, а до ночі він вже повністю готовий.

Для виробництва Білочуня йдуть виключно брунька і перший розкритий листок, який не може перевищувати в розмірах півтора сантиметра. Перед збирачами стоїть досить непросте завдання. Потрібно збирати тільки молоді бруньки, збір триває до обіду, при цьому потрібно зривати всі бруньки. Дуже копітка робота. Не можна пропустити ні однієї бруньки, інакше завтра вона вже розкриється і не підійде для даного сорту. Коли сировина зібрана, вона проходить сортування. Найменші і свіжі бруньки йдуть на дорогі сорти, тоді, як зі збільшенням розміру бруньки ціна і сортність чаю знижується. Під час обсмажування (шацин) майстер повинен дотримуватися наступного правила: руки не відриваються від чаю, чай не відривається від котла. Чай не можна недосмажити, інакше окислення не зупиниться. Разом з тим, не можна і перетримати, бо якщо «запахне смаженим» порцію можна викидати. При виробництві Білочуня також виробляють своєрідне скручування. Воно дуже специфічне, але саме цей етап виробництва надає знаменитої форми «равлика», і при цьому дозволяє зберегти цілісність ніжної весняної сировини. У підсумку, ми отримуємо рівні, однаково скручені чаїнки, що складаються переважно з бруньок з сизим відливом від білого ворсу на поверхні, завдяки якому чай став саме смарагдовою спіраллю.

Смакові властивості китайського зеленого чаю Дунтін Білочунь
Аромат. Аромат Білочунь кружить голову! Тут і квіти, і фрукти. І трави, і грози. І насолоджуватися його унікальним ароматом потрібно ще до того, як Ви заварете цей чай. Пам'ятаєте, як після дощу з грозою, коли повітря розряджене, «пахне» свіжістю? Ось такий освіжаючий післясмак має чай. Недарма він збирається навесні в сезон дощів. Кращий час для пиття цього чаю, відповідно ранок або день, щоб зарядитися позитивом і освіжитися.

Смак. Смак цього чаю — дивний! Легкість, ніжність, чарівність. Ці три складові іскряться в ньому в рівних пропорціях. Крім цього він солодкий і без терпкості в смаку.

Колір. При заварці Білочунь дає яскраво-жовтий і трохи зеленуватий настій.

Аромат свіжий і міцний, щільний смак, а колір яскравий. Такий чай не може не чіпати людей своєю витонченістю.

Корисні властивості китайського зеленого чаю Дунтін Білочунь
Зелений чай Дунтін Білочунь дарує позитив, гармонію і рівновагу. Дія: підвищує розумову і фізичну активність, сприяє проясненню думок, структурує логіку. Чудово бадьорить і допомагає прокинутися вранці, так само може бути доречний і у другій половині дня. Що стосується його корисних властивостей то він нормалізує тиск, стимулює травлення, регулює обмін речовин, розширює судини і укріплює їх стінки (вітамін Р), руйнує жирові відкладення на стінках і знижує холестерин, зміцнює серцевий м'яз (калій), зміцнює зубну емаль і запобігає карієсу (фтор, кальцій і фосфор), антиоксиданти захищають від вільних радикалів. Білочунь підсилює життєві функції організму, підвищує розумову і фізичну працездатність.

Рекомендації по заварюванню китайського зеленого чаю Дунтін Білочунь
• Сполосніть ємність (чайник або колбу, гайвані або чашечки) гарячою водою.

• Покладіть на дно 5-7 грам чайного листя на 150 мл води і залийте їх кип'яченою і охолодженою до 80-85 °C водою.

• Перша заварка чаю Дунтін Білочунь триває не більше 10 секунд і призначена виключно для промивання чайного листа. Цю заварку пити не слід, її потрібно злити.

• Після того як ви «вмили» чайний лист кожна наступна заварка повинна тривати максимум 1 хвилину. Хочеться відзначити, що Дунтін Білочунь досить швидко віддає свій смак воді, тому не перетримуйте його під час заварювання, інакше вийде дуже міцний напій. Заварки повинні бути швидкими.

• Рекомендуємо пити маленькими ковтками, розподіляйте чайний настій по всій порожнині рота, щоб почути післясмак цього прекрасного чаю. Обов'язково вдихніть аромат з посуду (з дна склянки або кришки гайвані).

Зелений чай Дунтін Білочунь можна заварювати 7-10 разів. Кожен раз виходить настій з новими характеристиками кольору і смаку, відкриття повторюються з кожним новим заварюванням.

Душевних чаювань!

Зберігати чай потрібно в місці, недоступному впливу прямих сонячних променів. Необхідно не допускати знаходження поруч з чаєм продуктів з різким ароматом. Для тривалого зберігання рекомендується помістити зелений чай Дунтін Білочунь в холодильник в герметично закритому посуді.
ID: 786238038

Зв’язатися з продавцем

User avatar
Facebook connected icon

Тарас

на OLX з грудень 2012

Онлайн 22 травня 2024 р.

xxx xxx xxx

Опубліковано 22 травня 2024 р.

Чай зелений Дунтін Білочунь Lepinlecha 125 г

810 грн.

Магазин китайського чаю та чайного посуду Nicetea

Користувач

Місцезнаходження

Про нас

Безкоштовний застосунок на твій телефон