Приватна особа
OLX Доставка
Опис
Сушений орегано(материнка, душиця)
Орегано (материнка) - це прянаі дуже ароматнарослина з роду сімейства Ясноткових. Листки довгастої форми, яскраво-зелені зверху і знизу сірі.
Рослина складається з ефірних олій, клітковини, тимолу, біофлавоноїдів, карвакола, дубильних речовин, розмаринової кислоти, вітаміну С.
Орегано знайшло собі застосування в кулінарії, медицині і косметології.
У кулінарії орегано - традиційна приправа. Смак у неї гіркуватий і гострий.
Сушений орегано дуже популярна добавка до м'яса, особливо приготованимна
відкритому вогні: смаженим ковбаскам, шашликам.
Щоб зберегти неперевершений аромат і корисні властивості материнки, її краще всього використовувати в самому кінці.
У косметології популярністю користується масло розмарину. Його використовують як добавки до крему, скраби, і роблять з ним антицелюлітний масаж.
Корисні властивості та протипоказання орегано:
Материнка має антимікробні та ранозагоювальні властивості.
Орегано - трава, яка може захистити Ваш організм від харчових отруєнь.
Рослина вважають м'яким спазмолітиком, воно здатне пом'якшити головний, м'язовий біль, спазми.
Масло з орегано застосовують для розтирання спини, а так само при болю в суглобах.
При нервових розладах або депресіях радять приймати орегано. Так само говорять, що вона допомагає подолати безсоння.
Дуже добре впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, посилює секрецію залоз травлення.
Допомагає при застуді, зміцнює імунітет, бореться з кашлем, нападами астми.
Впорається з грибковими хворобами, гнійниками, екземами Вам так само допоможе орегано.
Орегано, як і будь-яка пряність може принести шкоду. Її забороняють вживати людям з алергією на всі трави сімейства Ясноткові, а так само заборонено при вагітності. При цукровому діабеті можна вживати орегано у дуже маленьких кількостях.
В орегано міститься велика кількість ефірних олій, які і дарують йому цей характерний смак і аромат з гіркуватістю. Ці олії – справжнє джерело корисних речовин, у їх складі є:
тимол – він має знеболюючий і дезінфікуючий ефект;
карвакрол – має протизапальні властивості;
сесквітерпен – допомагає боротися з паразитами;
вітаміни групи B; кальцій; калій; аскорбінова кислота;
вітамін А (який ще називають вітаміном краси); дубильні речовини – допомагають очищати організм;
холін – надає заспокійливу дію і допомагає зміцнити нервову систему, а також стабілізує рівень холестерину;
розмаринова кислота – сприяє зміцненню імунітету, захищає від атеросклерозу, онкологічних та серцево-судинних захворювань.
Крім того, в орегано містяться цимол, флавоноїди, терпені, геранілацетати. Багата рослина та клітковиною, яка допомагає нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту.
Популярно орегано і в кулінарії, особливо в італійській, іспанській та грецькій кухні. Використовують як подрібнене сушене листя орегано, так і квіти, і свіжі пагони. В Італії приправу додають у піцу, запіканки, рибу, пасту, супи з томатів та морепродуктів. Відмінно поєднується орегано зі стравами з яєць – фритатою, омлетом, яйцем бенедикт і т.д. Свіжий орегано – частий компонент алкогольних коктейлів. Сушену приправу додають у соуси, які подають до м’яса, овочів, морепродуктів та риби. Особливо гармонійно поєднується орегано з індичкою та свининою.
Вирощена в екологічно чистому місці на своїй приусадібній ділянці, з дотриманням усіх правил сушки та зберігання трави
Ціна за 100 гр.
Пересилка поштою, Олх Доставка
Орегано (материнка) - це прянаі дуже ароматнарослина з роду сімейства Ясноткових. Листки довгастої форми, яскраво-зелені зверху і знизу сірі.
Рослина складається з ефірних олій, клітковини, тимолу, біофлавоноїдів, карвакола, дубильних речовин, розмаринової кислоти, вітаміну С.
Орегано знайшло собі застосування в кулінарії, медицині і косметології.
У кулінарії орегано - традиційна приправа. Смак у неї гіркуватий і гострий.
Сушений орегано дуже популярна добавка до м'яса, особливо приготованимна
відкритому вогні: смаженим ковбаскам, шашликам.
Щоб зберегти неперевершений аромат і корисні властивості материнки, її краще всього використовувати в самому кінці.
У косметології популярністю користується масло розмарину. Його використовують як добавки до крему, скраби, і роблять з ним антицелюлітний масаж.
Корисні властивості та протипоказання орегано:
Материнка має антимікробні та ранозагоювальні властивості.
Орегано - трава, яка може захистити Ваш організм від харчових отруєнь.
Рослина вважають м'яким спазмолітиком, воно здатне пом'якшити головний, м'язовий біль, спазми.
Масло з орегано застосовують для розтирання спини, а так само при болю в суглобах.
При нервових розладах або депресіях радять приймати орегано. Так само говорять, що вона допомагає подолати безсоння.
Дуже добре впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, посилює секрецію залоз травлення.
Допомагає при застуді, зміцнює імунітет, бореться з кашлем, нападами астми.
Впорається з грибковими хворобами, гнійниками, екземами Вам так само допоможе орегано.
Орегано, як і будь-яка пряність може принести шкоду. Її забороняють вживати людям з алергією на всі трави сімейства Ясноткові, а так само заборонено при вагітності. При цукровому діабеті можна вживати орегано у дуже маленьких кількостях.
В орегано міститься велика кількість ефірних олій, які і дарують йому цей характерний смак і аромат з гіркуватістю. Ці олії – справжнє джерело корисних речовин, у їх складі є:
тимол – він має знеболюючий і дезінфікуючий ефект;
карвакрол – має протизапальні властивості;
сесквітерпен – допомагає боротися з паразитами;
вітаміни групи B; кальцій; калій; аскорбінова кислота;
вітамін А (який ще називають вітаміном краси); дубильні речовини – допомагають очищати організм;
холін – надає заспокійливу дію і допомагає зміцнити нервову систему, а також стабілізує рівень холестерину;
розмаринова кислота – сприяє зміцненню імунітету, захищає від атеросклерозу, онкологічних та серцево-судинних захворювань.
Крім того, в орегано містяться цимол, флавоноїди, терпені, геранілацетати. Багата рослина та клітковиною, яка допомагає нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту.
Популярно орегано і в кулінарії, особливо в італійській, іспанській та грецькій кухні. Використовують як подрібнене сушене листя орегано, так і квіти, і свіжі пагони. В Італії приправу додають у піцу, запіканки, рибу, пасту, супи з томатів та морепродуктів. Відмінно поєднується орегано зі стравами з яєць – фритатою, омлетом, яйцем бенедикт і т.д. Свіжий орегано – частий компонент алкогольних коктейлів. Сушену приправу додають у соуси, які подають до м’яса, овочів, морепродуктів та риби. Особливо гармонійно поєднується орегано з індичкою та свининою.
Вирощена в екологічно чистому місці на своїй приусадібній ділянці, з дотриманням усіх правил сушки та зберігання трави
Ціна за 100 гр.
Пересилка поштою, Олх Доставка
ID: 780422376
Зв’язатися з продавцем
Опубліковано 29 квітня 2024 р.
Материнка душиця сушена орегано Origanum vulgare
50 грн.
Місцезнаходження