Бізнес
OLX Доставка
Опис
Китайський зелений чай Тайпін Хоукуй в подарунковій упаковці 100 грам
Зелений чай Тайпін Хоукуй — один з найбільш відомих і улюблених китайських чаїв. Відмінною особливістю даного чаю є оригінальна форма листків, що нагадує тонке і гостре лезо ножа. Яскраво-зелений колір чайних листків і унікальний смак не дозволяють сплутати Тайпін Хоукуй з іншими чаями. Походження назви чаю пов'язано з численними легендами, в яких обов'язковим атрибутом є мавпа. Тварина присутня і в назві чаю, так як один з варіантів перекладу Тайпін Хоукуй «глава мавп з Тайпіна». В далекі часи провінція Аньхой в своєму складі мала повіт Тайпін. Довгий час місцевий чай представляв собою зібрані молоді пагони з трохи розкритими листками. Коли настав кінець 19 століття, стався переворот, який приніс з собою видозмінений чай. Тепер напій складався з одної брунечки і двох листків. Родоначальником революції був чаєвод Ван Куйчен, який не тільки прославив своє село Хоукен, але і створив новий унікальний чай. Село Хоукен або «мавпяча яма» є батьківщиною напою, і вносить свій вагомий внесок у створенні назви.
Збір чайного листя і технологія виробництва китайського зеленого чаю Тайпін Хоукуй
Правила збору і відбору листя для цього сорту особливо суворі. Тайпин Хоукуй збирають лише один раз у році, з кінця березня до середини квітня. Справжній Хоукуй збирають у ясний день на суворо визначених плантаціях, розташованих у досить невеликому районі. Основним місцем його зростання є район Хоукен біля озера Тайху, який з трьох сторін оточений водою, а з четвертої гірською грядою з вершинами, що створюють форму перевернутої триніжки — Фениксовим, Мавпячим і Півнячим піками. Всі бруньки мають бути однаковими, оточеними двома молодими листочками однакового розміру. Весь технологічний процес вкладається в один день: збір вранці, сортування після полудня, і до вечора чай вже готовий. При обробці цей чай не мнуть і не скручують. А навпаки — максимально зберігають цілісність великого листка. Процес обробки Тайпін Хоукуй складний, трудомісткий і складається з цілого ряду етапів. Він вимагає майстерності і досвіду. На виході ми отримуємо великий і абсолютно плоский сухий зелений лист. Розмір цього листа, має бути п'ять, шість, а іноді і сім сантиметрів в довжину. Таких гігантських розмірів Ви більше не зустрінете ні в одному китайському чаї.
Смакові властивості китайського зеленого чаю Тайпін Хоукуй
Аромат. Напій володіє інтенсивним ароматом, який розкривається поступово, знайомлячи з усіма своїми численними гранями. При заварюванні чай дає ніжний аромат, трохи солодкуватий, трохи п'янкий, з легкою кислинкою, властивої зеленим чаям. Аромат настою при першій заварці насичений, після слабшає і стає вишуканим. Чудовий аромат Тайпін Хоукуй ніколи не набридає і прекрасно підходить для щоденного вживання.
Смак. Смак напою — насичений маслянистий з легкими шоколадними нотками; терпкий, з ароматами свіжості, меду та індійських прянощів. У Китаї говорять: при першій заварці він дає яскравий аромат, при другій — насичений смак, при третій — гармонію. Після трьох-чотирьох заварювань залишається прекрасний аромат, легко п'ється чай, післясмак глибокий і довгий.
Колір. Колір чайного настою — прозорий, виразний, жовто-зелений.
Корисні властивості китайського зеленого чаю Тайпін Хоукуй
Зелений чай Тайпін Хоукуй в своєму складі містить близько 28 корисних мінеральних сполук, серед яких присутні поліфеноли, амінокислоти і органічні кислоти, білок, жири, кофеїн, а також наступні елементи: мідь, натрій, калій і магній. Завдяки ідеально збалансованому складу, зелений чай володіє багатьма корисними властивостями: гальмує процес старіння, знімає втому і приводить організм в тонус, сприятливо впливає на зміцнення зубів і ефективно захищає від карієсу, знижує тиск крові в судинах, покращує роботу травного тракту і прискорює метаболізм, активно бореться з мікробами і грибком, наповнює тіло енергією і додає сил, чудово втамовує спрагу, знижує рівень цукру в крові, виводить з організму шлаки і токсини, заспокоює нервову систему і запобігає виникненню стресів.
Тайпін Хоукуй — це чай для обідньої перерви, його добре пити в період активної мозкової діяльності, яку цей чудовий чай активно стимулює!
Тайпін Хоукуй — чай приголомшливий. В цьому чаї все чудово! І те, як він виглядає, і те, як він пахне, і те, наскільки він чудовий на смак. Він широкий, розмашистий і харизматичний.
Рекомендації по заварці китайського зеленого чаю Тайпін Хоукуй
• Сполосніть ємність (найкраще заварювати у великій скляній посуді, чайна колба підходить для цього ідеально) гарячою водою.
• Покладіть на дно 4-6 грам чайного листя на 100 мл води і залийте їх кипʼяченою і охолодженою до 80-85 градусів водою. Так як сировина Тайпін Хоукуй може не поміститися повністю в гайвань, акуратно полийте чай гарячою водою, поки листочки не розм'якшаться, таким чином, чайний лист збереже цілісність.
• Накрийте ємність для заварювання кришкою на 5-10 секунд. Це робиться для того, щоб промити чайний лист і підготувати його до заварювання. Перша заварка зливається. Пити не рекомендується!
• Зніміть кришку і дайте чаю трохи охолонути в чайнику, колбі 2-3 хвилини або 30-40 секунд в гайвані.
• Чай готовий до заварювання. Залийте гарячою водою і відразу ж зливайте чай в іншу посудину, щоб він не перезаварився. Розливайте чай в чашки/піалки. Яскравий колір і вишуканий аромат неповторного зеленого чаю не втрачає свої властивості і після декількох заварювань.
• Рекомендуємо пити маленькими ковтками, розподіляйте чайний настій по всій порожнині рота, щоб почути післясмак цього прекрасного чаю.
Є ще один цікавий спосіб заварювання Тайпіна спочатку в скляний стакан поміщається кілька кубиків льоду і заварка, потім заливається вода, розігріта до 90 градусів. Смак дещо відрізняється від заварювання в гайвані. Правда чай після таких контрастних ванн другий раз заварити не вийде.
Приємного чаювання!
Зберігати чай потрібно в місці, недоступному впливу прямих сонячних променів. Необхідно не допускати знаходження поруч з чаєм продуктів з різким ароматом. Для тривалого зберігання рекомендується помістити чай Тайпін Хоукуй в холодильник в герметично закритому посуді.
Зелений чай Тайпін Хоукуй — один з найбільш відомих і улюблених китайських чаїв. Відмінною особливістю даного чаю є оригінальна форма листків, що нагадує тонке і гостре лезо ножа. Яскраво-зелений колір чайних листків і унікальний смак не дозволяють сплутати Тайпін Хоукуй з іншими чаями. Походження назви чаю пов'язано з численними легендами, в яких обов'язковим атрибутом є мавпа. Тварина присутня і в назві чаю, так як один з варіантів перекладу Тайпін Хоукуй «глава мавп з Тайпіна». В далекі часи провінція Аньхой в своєму складі мала повіт Тайпін. Довгий час місцевий чай представляв собою зібрані молоді пагони з трохи розкритими листками. Коли настав кінець 19 століття, стався переворот, який приніс з собою видозмінений чай. Тепер напій складався з одної брунечки і двох листків. Родоначальником революції був чаєвод Ван Куйчен, який не тільки прославив своє село Хоукен, але і створив новий унікальний чай. Село Хоукен або «мавпяча яма» є батьківщиною напою, і вносить свій вагомий внесок у створенні назви.
Збір чайного листя і технологія виробництва китайського зеленого чаю Тайпін Хоукуй
Правила збору і відбору листя для цього сорту особливо суворі. Тайпин Хоукуй збирають лише один раз у році, з кінця березня до середини квітня. Справжній Хоукуй збирають у ясний день на суворо визначених плантаціях, розташованих у досить невеликому районі. Основним місцем його зростання є район Хоукен біля озера Тайху, який з трьох сторін оточений водою, а з четвертої гірською грядою з вершинами, що створюють форму перевернутої триніжки — Фениксовим, Мавпячим і Півнячим піками. Всі бруньки мають бути однаковими, оточеними двома молодими листочками однакового розміру. Весь технологічний процес вкладається в один день: збір вранці, сортування після полудня, і до вечора чай вже готовий. При обробці цей чай не мнуть і не скручують. А навпаки — максимально зберігають цілісність великого листка. Процес обробки Тайпін Хоукуй складний, трудомісткий і складається з цілого ряду етапів. Він вимагає майстерності і досвіду. На виході ми отримуємо великий і абсолютно плоский сухий зелений лист. Розмір цього листа, має бути п'ять, шість, а іноді і сім сантиметрів в довжину. Таких гігантських розмірів Ви більше не зустрінете ні в одному китайському чаї.
Смакові властивості китайського зеленого чаю Тайпін Хоукуй
Аромат. Напій володіє інтенсивним ароматом, який розкривається поступово, знайомлячи з усіма своїми численними гранями. При заварюванні чай дає ніжний аромат, трохи солодкуватий, трохи п'янкий, з легкою кислинкою, властивої зеленим чаям. Аромат настою при першій заварці насичений, після слабшає і стає вишуканим. Чудовий аромат Тайпін Хоукуй ніколи не набридає і прекрасно підходить для щоденного вживання.
Смак. Смак напою — насичений маслянистий з легкими шоколадними нотками; терпкий, з ароматами свіжості, меду та індійських прянощів. У Китаї говорять: при першій заварці він дає яскравий аромат, при другій — насичений смак, при третій — гармонію. Після трьох-чотирьох заварювань залишається прекрасний аромат, легко п'ється чай, післясмак глибокий і довгий.
Колір. Колір чайного настою — прозорий, виразний, жовто-зелений.
Корисні властивості китайського зеленого чаю Тайпін Хоукуй
Зелений чай Тайпін Хоукуй в своєму складі містить близько 28 корисних мінеральних сполук, серед яких присутні поліфеноли, амінокислоти і органічні кислоти, білок, жири, кофеїн, а також наступні елементи: мідь, натрій, калій і магній. Завдяки ідеально збалансованому складу, зелений чай володіє багатьма корисними властивостями: гальмує процес старіння, знімає втому і приводить організм в тонус, сприятливо впливає на зміцнення зубів і ефективно захищає від карієсу, знижує тиск крові в судинах, покращує роботу травного тракту і прискорює метаболізм, активно бореться з мікробами і грибком, наповнює тіло енергією і додає сил, чудово втамовує спрагу, знижує рівень цукру в крові, виводить з організму шлаки і токсини, заспокоює нервову систему і запобігає виникненню стресів.
Тайпін Хоукуй — це чай для обідньої перерви, його добре пити в період активної мозкової діяльності, яку цей чудовий чай активно стимулює!
Тайпін Хоукуй — чай приголомшливий. В цьому чаї все чудово! І те, як він виглядає, і те, як він пахне, і те, наскільки він чудовий на смак. Він широкий, розмашистий і харизматичний.
Рекомендації по заварці китайського зеленого чаю Тайпін Хоукуй
• Сполосніть ємність (найкраще заварювати у великій скляній посуді, чайна колба підходить для цього ідеально) гарячою водою.
• Покладіть на дно 4-6 грам чайного листя на 100 мл води і залийте їх кипʼяченою і охолодженою до 80-85 градусів водою. Так як сировина Тайпін Хоукуй може не поміститися повністю в гайвань, акуратно полийте чай гарячою водою, поки листочки не розм'якшаться, таким чином, чайний лист збереже цілісність.
• Накрийте ємність для заварювання кришкою на 5-10 секунд. Це робиться для того, щоб промити чайний лист і підготувати його до заварювання. Перша заварка зливається. Пити не рекомендується!
• Зніміть кришку і дайте чаю трохи охолонути в чайнику, колбі 2-3 хвилини або 30-40 секунд в гайвані.
• Чай готовий до заварювання. Залийте гарячою водою і відразу ж зливайте чай в іншу посудину, щоб він не перезаварився. Розливайте чай в чашки/піалки. Яскравий колір і вишуканий аромат неповторного зеленого чаю не втрачає свої властивості і після декількох заварювань.
• Рекомендуємо пити маленькими ковтками, розподіляйте чайний настій по всій порожнині рота, щоб почути післясмак цього прекрасного чаю.
Є ще один цікавий спосіб заварювання Тайпіна спочатку в скляний стакан поміщається кілька кубиків льоду і заварка, потім заливається вода, розігріта до 90 градусів. Смак дещо відрізняється від заварювання в гайвані. Правда чай після таких контрастних ванн другий раз заварити не вийде.
Приємного чаювання!
Зберігати чай потрібно в місці, недоступному впливу прямих сонячних променів. Необхідно не допускати знаходження поруч з чаєм продуктів з різким ароматом. Для тривалого зберігання рекомендується помістити чай Тайпін Хоукуй в холодильник в герметично закритому посуді.
ID: 788637691
Зв’язатися з продавцем
xxx xxx xxx