Повідомлення
  • Укр
  • Рус
Додати оголошення
  1. Головна
  2. Дім і сад
  3. Продукти харчування / напої
  4. Продукти харчування / напої - Київська область
  5. Продукти харчування / напої - Київ
  6. Продукти харчування / напої - Оболонський
Чай червоний Кімун Lepinlecha 150 г
Чай червоний Кімун Lepinlecha 150 г
Чай червоний Кімун Lepinlecha 150 г
Чай червоний Кімун Lepinlecha 150 г
Чай червоний Кімун Lepinlecha 150 г
Чай червоний Кімун Lepinlecha 150 г
РекламуватиПідняти
  • Бізнес

  • OLX Доставка

Опис

Китайський червоний чай Кімун (Цимень) Lepinlecha 125 г
Червоний чай Кімун — один з найпопулярніших сортів китайського червоного чаю в світі. Він займає почесне місце у списку десяти знаменитих чаїв Китаю і входить в трійку найцінніших червоних чаїв на планеті. Кімун — це європейська назва китайського чаю Цимень Хунча (скор. Цихун), по-китайськи 祁门红茶. Батьківщиною цього легендарного чаю є повіт Цимень провінції Аньхой. Також як і Дянь Хун Кімун виготовляється методом Гун Фу (Gong Fu), що означає «вища майстерність». Значить, повна назва нашого Кімуна Цимень Гунфу Ча «чай вищої майстерності з Цимень». Традиційно, цей метод вимагає особливого вміння та навичок при скручуванні чайного листя. Стиль Гунфу добре пізнаваний по формі вузьких тонких смужок листа без порушення його цілісності.

Червоний чай Кімун вважається улюбленим напоєм англійської королеви Вікторії і всього британського королівського дому, за що прозвали «чаєм, гідним імператриці». Вперше цей чай був офіційно проголошений всесвітньо відомим в 1979 році Ден Сяопіном. Завдяки своїй високій якості Цименьский червоний чай удостоєний багатьох почесних державних нагород і золотих медалей на міжнародних чайних виставках. Недарма його називають «Імператором червоних чаїв» і «Героєм серед чаїв». Червоний чай Кімун імпортують майже в 50 країн світу.

Збір чайного листя і технологія виробництва китайського червоного чаю Кімун
Плантації червоного чаю розташовуються в повіті Цимень, області Хуаншань, провінції Аньхой. У районах виробництва чаю Кімун природні умови чудові: суцільно гірська місцевість, вкрита лісами, клімат м'який і вологий, ґрунти родючі, опадів випадає в міру, багато хмарних туманів. Такі умови дуже підходять для зростання чайних дерев. Проводиться чотири збирання чайного листа. Щоб максимально зберегти активні інгредієнти свіжого листя, треба обробляти чай відразу після збору. Стандарти збору Кімунів вельми суворі, збирають нирку плюс два-три листочки. Збирають партіями, багато разів, залишаючи частину свіжого листя на кущі. Навесні збирають 6-7 партій, влітку — 5-6, восени збирають мало або взагалі не збирають. Щоб отримати кілограм готового чаю треба зібрати 5-6 кілограмів свіжого листя.

Виготовлення Кімуна включає 5 етапів: зав'ялення, скручування, ферментацію, гарячу сушку та рафінування. В результаті цих процесів зелене листя і бруньки отримують кольори в спектрі від червоної міді до темно-коричневого, чай набуває форми смужок, аромат стає яскравішим, а фактура завдяки сушці на слабкому вогні — суха. Ферментація (а точніше ферментативне окислення) — це особливий етап при створенні червоного чаю, і вона є ключова ланка у визначенні якості Кімуна. Температура в приміщенні для ферментації повинна контролюватися і не перевищувати рівень 30°С. В ході цієї процедури колір листя змінюється на червоний, і формується здатність чаю давати настій червоного кольору. Чай, що отримується в ході первинної обробки, зазвичай називають, чаєм-сирцем або маоча. Маоча необхідно піддати рафінуванню, чітко розділяючи листя на довгі і короткі, товсті і тонкі, легкі і важкі, а також видаляючи зайві компоненти. Така операція вимагає майстерні роботи, досить витратним за часом. Тому готовий чай і називають гунфухуном. Сама процедура рафінування надзвичайно складна: вона включає кілька видів просіювання, сортування вручну, повернення вогню, провітрювання, пакування в тару і т. д. Після рафінування Кімун набуває такої форми, що його чаїнки маленькі, щільно скручені немов брови, на витончених бруньках помітний ворс, хоча загальний колір — синяво-чорний і соковитий. Аромат чаю запашний і стійкий, схожий на фруктовий або на орхидеєвий. На світовому ринку такий тип аромату фахівці називають "цименьским". Колір настою, і чайного дна червоний і блискучий. Смак свіжий, чистий, міцний і щільний.

Смакові властивості червоного чаю Кімун
Аромат цього чаю — сильний, духмʼяний, стійкий, тонкий, димний, сосновий, багатий фруктовими нотами, серед яких виразно чути поєднання яблука та сливи.

Смак щільний і солодкий з квітковими мотивами, гармонійно підкресленими легкою, але добре відчутною пряністю і терпкістю.

Колір настою. При заварці Кімун дає гарний, прозорий, червоно-рубіновий колір.

Корисні властивості червоного чаю Кімун
В чаї Кімун міститься багато вітамінів В2 (рибофлавін), В9 (фолієва кислота), К (філохінон), каротиноїдів (провітаміни вітаміну А) і токоферолів (одна із складових частин вітаміну Е). Багато в червоному чаї і вітаміну С, правда в готовому напої його менше, ніж у зеленому чаї. Пов'язано це з тим, що при температурах вище 60°С вітамін С починає швидко розпадатися, але швидкість його розпаду залежить від наявності вільних іонів міді і заліза. Оскільки в червоному чаї вони не настільки пов'язані неокисленими поліфенолами, ніж у зеленому, швидкість розпаду вітаміну С в червоному чаї трохи вища ніж у зеленому. Серед харчових продуктів червоні чаї цінуються, як важливе джерело фторидів. Білки: за загальним вмістом амінокислот і конкретно по концентрації чайних амінокислот — тіанинів, червоні чаї займають серед усіх видів чаю друге місце. Але в червоному чаї ще присутні в невеликій кількості вільні амінокислоти. В червоному чаї багато кальцію, міді, натрію, фосфору, цинку і калію. Американське кардіологічне суспільство прийшло до висновку, що "червоний чай є одним з напоїв, багатих флавоноїдами, які є антиоксидантами і здатні виганяти вільні радикали, тобто червоний чай може істотно знижувати захворюваність інфарктом міокарда". У цих дослідженнях продемонстровано, що в чашці червоного чаю антиоксиданти набагато ефективніші часнику, брокколі або моркви. Для антиоксидантної дії краще випивати по 2-3 чашки червоного чаю в день. Антиоксидантними властивостями володіють селен і вітаміни С, Е і А. Якщо пити чай разом з продуктами, багатими цими речовинами, то ефект буде набагато сильнішим. Вживати червоний чай разом з овочами, фруктами, вершковим маслом, молоком і яйцями — це розумна гастрономічна звичка, спрямована на підтримку здоров'я. Крім того червоний чай володіє різного роду антибактеріальною дією і може служити в якості профілактичного засобу від застуди. Флавоноїди в червоному чаї здатні вбивати токсичні бактерії в харчових продуктах і змушують віруси грипу втрачати заразну силу. Під час застуди, або коли болить горло, корисно так само полоскати рот червоним чаєм.

Рекомендації по заварюванню червоного чаю Кімун
Розігрійте заварювальний чайник і чашки гарячої водою.

• Покладіть на дно ємності 5-7 грам чайного листя на 200 мл води і залийте їх кип'яченою і охолодженою до 90-95 °C водою.

• Перша заварка чаю Кімун триває 3-5 секунд і призначена виключно для промивання чайного листя. Цю заварку пити не слід, її потрібно злити.

• Після того, як «вмили» чайний лист друга заварка повинна витримуватися 10-20 секунд, і кожна наступна збільшується приблизно на 5-15 секунд. Зливайте настій повністю, не дозволяючи чаю залишатися у воді.

При заварці червоного чаю Кімун «протокою», він витримує близько 3-5 заварювань.

Ароматну і теплу консистенцію прийнято доповнювати будь-якими інгредієнтами: лимонним соком, молоком, а також цукром і медом.

Душевних чаювань!

Червоний чай Кімун підлягає тривалому зберіганню (3-4 роки), при цьому його смак і аромат вже не будуть змінюватися.
ID: 786238893

Зв’язатися з продавцем

User avatar
Facebook connected icon

Тарас

на OLX з грудень 2012

Онлайн 04 червня 2024 р.

xxx xxx xxx

Опубліковано 05 червня 2024 р.

Чай червоний Кімун Lepinlecha 150 г

540 грн. / за 1 шт.

Магазин китайського чаю та чайного посуду Nicetea

Про автора

Місцезнаходження

Про компанію

Безкоштовний застосунок на твій телефон